Brnabić: Sramota je organizovati proteste na Sretenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 07:53

Brnabić: Sramota je organizovati proteste na Sretenje

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć, komentarišući najavljene proteste pokreta Kreni promeni ispred Predsedništva 15. februara, da je sramota organizovati proteste na državni praznik Sretenje.

Brnabić je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekla da je ti protesti najviše podsećaju na proteste kada se obeležavala 15. godišnjica pogroma nad Srbima na KiM i ocenila da to nije neuobičajeno za te političke opcije.

"Ja nikada neću zaboraviti da su 15. godišnjicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji iskoristili Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić, Marinika Tepić, za protest ispred Predsedništva i blokadu Predsedništva. Mi nismo u stranim medijima imali šansu da pričamo o pogromu i 15-godišnjici programa jer su svi pokrivali njihove proteste i pokušaj da se blokira predsednik. To je bila sramotna slika", navela je ona.

Sada su, kako je rekla, pod šatorima "neko pečenje, žurka"

"To valjda više nije pokret Kreni promeni već Kreni okreni, vidim da se vrte jaganjci, prasići. Ali dobro, ako žele da iskoriste Sretenje, dodelu odlikovanja najzaslužnijima od strane predsednika, to je njima na čast i govori o njima", rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da ona to nikad ne bi uradila jer je Sretenje državni praznik koji je previše važan da bi protestovala ili izazivala bilo kakve podele.

"Posebno kad ste u situaciji da imate i broj mobilnog telefona predsednika Vlade i predsednika Republike i da u svakom trenutku možete da dođete do nas i da u svakom trenutku želimo da razgovaramo i damo garancije, podršku i informacije i da smo tu da čuvamo Ustav i zakone i ne možemo da ih prekršimo ni zbog koga", navela je Brnabić.

Ona je dodala da ne očekuje da joj se ekološki aktivisti jave.

"Mislim da je to politički performans koji nema za cilj da se dogovorimo i rešimo problem već da oni i dalje guraju svoju političku agendu", poručila je Brnabić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Sramota je organizovati proteste na Sretenje, dok predsednik dodeljuje odlikovanja"

Izvor: Radio 021, 14.Feb.2022

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć, komentarišući najavljene proteste pokreta "Kreni-promeni" ispred Predsedništva 15. februara, da je sramota da se protestuje na praznik Sretenje.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.