Britanski ambasador govori o povlačenju priznanja, MSP Kosova ga demantuje

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ambasador govori o povlačenju priznanja, MSP Kosova ga demantuje

Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruairi O'Konel izjavio je danas da su neke zemlje povukle priznanje Kosova, ali je njegove tvrdnje kao netačne odbacilo Ministarstvo inostranih poslova Kosova.

"Nažalost, neke su zemlje povukle priznanja Kosova. Ne mislimo da ima nekog razloga za to. Kosovo ispunjava sve kriterijume da bude nezavisna država. Mi smo priznali Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je britanski ambasador na Fejsbuku odgovarajući na pitanja gradjana Kosova.

Reagovao je potom šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Buberaj koji je tvrdnje britanskog ambasadora odbacio kao netačne.

"Mi smo u kontaktu sa Američkim državnim sekretarom sa kojim imamo stalne kontakte, takođe i sa međunarodnim partnerima, to apsolutno nije tačno", kazao je Buberaj.

On je dodao da u slučaju da neka zemlja povuče priznanje Kosova, Ministarstvo spoljnih poslova u Prištini o tome odmah dobija obaveštenje.

Po navodima Ministarstva spoljnih poslova Srbije, poslednjih meseci je deset država povuklo priznanje Kosova, medju njima su Liberija, Burundi, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Surinam, Unija Komora, Gana, Gambija, Dominika i Grenada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

London: Nažalost, neke zemlje su povukle priznanje Kosova

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2018, 11:16

 „Nažalost, neke zemlje su povukle priznanje Kosova," napisao je na svom profilu na Fejsbuk ambasador Velike Britanije u Prištini Ruri O'Konel.  . „Nažalost, neke zemlje povukle su priznanje Kosova. Ne mislim da postoji razlog za to. Kosovo ispunjava sve kriterijume da bude nezavisna država....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.