Britanski ambasador: Na Kosovu nema odlučne borbe protiv korupcije na visokom nivou

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ambasador: Na Kosovu nema odlučne borbe protiv korupcije na visokom nivou

Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruairi O'Konel ocenio je danas da na Kosovu nema odlučne borbe protiv korupcije na visokom nivou i ukazao na to da još uvek niko od visokih zvaničnika nije osuđen.

Učestvujući na okruglom stolu koji je organizovao Kosovski institut pravde, O'Konel je rekao da će danas biti vrlo direktan optužujući institucije pravosuđa Kosova za neuspehe u borbi protiv korupcije, posebno na visokom nivou.

"Odgovornost je na tužiocima i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sudijama. Zakoni se stalno poboljšavaju, ali se ne primenjuju. Kosovo ne sme da bude žarište kriminala i korupcije. To je za vas ali i za nas izuzetno opasno. I želim da vam postavim pitanje – još koliko mislite da ćete imati međunarodnu podršku. Poslednji je trenutak da se dokažete i da se borite protiv ovakvih pojava",  rekao je O'Konel, a prenela Koha.net.

Okrugli sto je u toku, a na njemu učestvuju zvaničnici Skupštine i Vlade Kosova, kao i predstavnici pravosuđa i civilnog društva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Još uvek niko od visokih zvaničnika nije osuđen"

Izvor: B92, 12.Mar.2019, 01:20

Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruairi O'Konel ocenio je da na Kosovu nema odlučne borbe protiv korupcije na visokom nivou...On je ukazao na to da još uvek niko od visokih zvaničnika nije osuđen...Učestvujući na okruglom stolu koji je organizovao Kosovski institut pravde, O'Konel je rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.