Kosovo i Srbija dobili poslednju verziju francusko-nemačkog predloga za dijalog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Dec.2022, 13:12

Kosovo i Srbija dobili 'poslednju verziju' francusko-nemačkog predloga za dijalog

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za zajedničku spoljnu politiku i bezbednost Josep Borrell (Žozep Borelj) potvrdio je da su Beograd i Priština dobile ažurirani tekst takozvanog francusko-nemačkog plana za dijalog. "Poslednja verzija teksta poslata je juče u Beograd, a danas Kosovu. Oni (Kosovo i Srbija) sada moraju da se upuste u ozbiljnu diskusiju jer se radi o trenutku gde postoji velika mogućnost", izjavio je Borrell u Tirani 6. decembra, gde učestvuje u samitu EU-Zapadni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo i Srbija dobili ‘poslednju verziju’ francusko-nemačkog predloga za dijalog

Izvor: Danas, 06.Dec.2022

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đozep Borelj potvrdio je da su Beograd i Priština dobile ažurirani tekst francusko-nemačkog plana za dijalog.

Nastavak na Danas...

Šolc potvrdio: "Nova verzija francusko-nemačkog plana dostavljena Kosovu i Srbiji"

Izvor: Blic, 06.Dec.2022

Nemački kancelar Olaf Šolc potvrdio je da je poslednja verzija novog predloga sveobuhvatnog sporazuma dostavljena Kosovu i Srbiji, prenosi Koha.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.