Bliži se važan žreb - UEFA razdvaja Srbiju i takozvano Kosovo

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2018, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliži se važan žreb - UEFA "razdvaja" Srbiju i takozvano Kosovo

Evropska kuća fudbala sprečiće međusobne duele reprezentacija zemalja ili samoproglašenih republika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Po završetku grupne faze Lige nacija uslediće žreb za sastav kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Žreb je zakazan za 2. decembar i biće održan u Dablinu, a strani mediji prenose informacije dobijene >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od izvora bliskih UEFA koji se tiču "razdvajanja" određenih reprezentacija.

Zbog zategnutih političkih odnosa UEFA praktikuje da pojedine reprezentacije ne ukršta na žrebu i to će početkom decembra biti slučaj sa čak osam selekcija.

Među njima će biti reprezentacije Srbije i takozvane države Kosovo, ali i selekcije Rusije i Ukrajine, Španije i Gibraltara, te Jermenije i Azerbejdžana.

To znači da reprezentacija Srbije neće moći da igra u istoj kvalifikacionoj grupi sa selekcijom samoproglašene države Kosovo čiji je fudbalski savez primljen u FIFA i UEFA.

Srbija će na osnovu učinka u Ligi nacija zauzeti mesto u trećem šeširu pred žebanje kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će 2020. godine biti održano u devet zemalja.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

BLIŽI SE ŽREB ZA EP: UEFA ODLUČUJE mogu li Srbija i takozvano Kosovo u ISTU grupu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2018

Sve će biti poznato 2. decembra u Dablinu...Po završetku grupne faze Lige nacija uslediće žreb za sastav kvalifikacionih grupa za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Žreb je zakazan za 2. decembar i biće održan u Dablinu, a strani mediji prenose informacije dobijene od izvora bliskih UEFA...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.