Bizarni kosovski proces (6): Kako dobro prodati knjigu

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2014, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bizarni kosovski proces (6): Kako dobro prodati knjigu

Strah, neverica, depresija i klonulost, to su uglavnom reči kojima građani Kosovske Mitrovice odgovaraju na pitanje kako su. Ne tako davno preživeli su psihološki teror pritiska izlaska na izbore, a nakon toga šok prvog političkog ubistva na Severu posle 14 godina (za koje krivac još nije pronađen). Na kraju ih je kao grom iz vedra neba potresao način na koji je Oliver Ivanović osumnjičen i pritvoren.

Siniša Krstić, građanin Kosovske Mitrovice, tvrdi da tako može >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << biti optužen svako od njih, da njegovi sugrađani na ulici, pijaci, po kafićima uglavnom bojažljivo pričaju samo o jednoj temi - ko je sledeći.

- Način na koji je Oliver Ivanović uhapšen i optužen od Euleksa, odnosno kosovske institucije koju podržava Euleks je bizaran. Posle 14 godina pojavljuju se svedoci koji su kao videli kako Oliver Ivanović sa motorolom u ruci naređuje ubistvo nekoliko Albanaca iz Kosovske Mitrovice je smešno. Gde su ti svedoci bili pre 13-14 godina? Da li treba da verujemo jednom Mustafi Isi i Halitu Beraniju koji se svakodnevno pojavljuju u albanskim medijima i uporno tvrde da su Ivanović i Dragoljub Delibašić počinili niz teških zločina 1999/2000. godine - pita Krstić.

- Pitao bih predstavnike Euleksa šta je sa predmetima u Starom Gracku, gde su na svirep način ubijeni žeteoci, Goraždevcu gde su stradala srpska deca, Obiliću gde je ubijena porodina Spasić, šta je sa predmetom kada je 13 putnika Srba stradalo u autobusu Niš ekspresa? Kao nemate dokaze za ovo, je li? Imate, imate, ali se pravite ludi!

- Za Mustafu Isu ne znam ni ko je ni šta je, ali čujem da je Halit Berani izdao knjigu o navodnim zločinima Srba nad Albancima i da se ta knjiga po ceni od 10 evra prodaje u Mitrovici. Dakle, Halit je jedan običan komercijalista i manipulator koji radi na tome da sa tom knjigom zaradi puno para, a da pri tom Srbe prikaže kao zločince - dodaje ogorčeni građanin.

- Govori se da su na spisku osumnjičenih još 40 Srba i četiri policajaca koji sada rade u kosovskoj policijskoj službi. Uprkos tome što 1999/2000. godine nisam živeo u ovom gradu, ne bih se iznenadio da i ja budem uhapšen, jer dovoljno je da neko od Albanaca pokaže prst na mene i Euleks kreće u akciju. Gospodo iz Euleksa i Kfora, ako imate imalo časti i morala, krenite tako što će te prvo uhapsiti odgovorne koji su počinili zločine od kada ste vi ovde na Kosovu, pa tek onda krenite u lov za odgovorne pre 1999. godine. Riba smrdi od glave, a ne od repa!

1. Srpska politika iza rešetaka

2. Opasna šetnja u zatvorskom krugu

3. Mi smo ošamućen narod

4. Progon lažnim svedocima

5. Dokažite da ste nevini
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.