Bivši funkcioneri Albanije na spisku veterana OVK

Izvor: Mondo, 18.Maj.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši funkcioneri Albanije na spisku veterana OVK

Dvojica bivših visokih funkcionera Albanije nalaze se na spisku veterana Oslobodilačke vojske Kosova, javljaju makedonski mediji. Dvojica funkcionera dobijaju po 300 evra mesečno kao boračku nadoknadu.

Foto: Ilustracija

Portal Telegraf.mk, pozivajući se na agenciju MIA, javio je da je reč o o bivšem prvom čoveku albanske tajne službe ŠIK Fatosu Kljosi i bivšem ministru odbrane Albanije Sabitu Brokaju koji, kao veterani OVK, dobijaju mesečnu platu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Kljos i Brokaj imaju status veterana i deo su Komande Generalštaba OVK u istoj jedinici u kojoj je bio i bivši premijer Kosova i aktuelni šef kosovske diplomatije Hašim Tači.

Stavljanje Kljosija i Brokaja na spisak i dodeljivanje statusa "veterana OVK", što podrazumeva 300 evra mesečne nadoknade, povezuje se sa njihovom funkcijom za vreme ratnih sukoba na Kosovu.

Kljosi je bio na čelu ŠIK-a od 1997. do 1999. godine kada je i završen sukob na Kosovu posle intervencije NATO.

Na spisku veterana OVK, između ostalih, su i Ali Ahmeti i Nuri Bedžeti iz Tetova, koji sada žive u Prištini, zatim Agim Čeku, Hašim Tači, Jakup Krasnići i Fatmir Ljimaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.