Bilčik: Važan korak ka ispunjenju dosadašnjih sporazuma

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2020, 00:30

Bilčik: Važan korak ka ispunjenju dosadašnjih sporazuma

Izvestilac Evropskog parlameta za Serbiju Vladimir Bilčik pozdravio je sporazum postignut u Beloj kući između predsednika Srbije Aleksandara Vučić i premijera lažog Kosova.

- Snažno pozdravljam dobru volju i političku odlučnost koju su pokazala oba lidera u napretku ka normlaizaciji odnosa između Beograda i Prištine - izjavio je Bilčik.

Bilčik ocenjuje da je potpisivanje sporazuma u Vašingtonu važan korak ka ispunjavanju do sada potignutih sporazuma iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dijaloga Beograda i Prištine.

- Podržavam ovaj krucijalni korak povezan sa dijalogom Beograda i Prištine. Implementacija svih do sada postignutih dogovora dobila je javno obećanje danas u Vašingtonu - navodi Bilčik.

Prema njegovima rečima, uspešna normalizacija odnosa je proces koji će imati pozitivan uticaj na evropski put Beogrda i Prištine, ali će i doprineti regionalnoij stabilnosti i pomirenju.

- EU podržava i Beograd i Prištinu i spremna je da im pomogne u budućim probojima ka sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa - zaključio je Bilčik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.