Berlin poručio Prištini: Nije vreme za formiranje vojske

Izvor: B92, 08.Dec.2018, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin poručio Prištini: Nije vreme za formiranje vojske

Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku. Navodi se da je Nemačka jedan od najvećih saveznika Prštine već dugi niz godina i za sve to vreme je bila detaljno upoznata sa procesom transformacije KBS u vojsku, a odluku o tome privremene prištinske institucije su najavile za 14. decembar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Berlin poručio Prištini: Nije vreme za formiranje vojske!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2018

Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku...Kako se navodi, to bi rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska Gazeta Express. Navodi se da je Nemačka jedan od najvećih saveznika Prištine već...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.