Beriša: Uvoz iz Srbije pao za 99 odsto

Izvor: Capital.ba, 13.Okt.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beriša: Uvoz iz Srbije pao za 99 odsto

PRIŠTINA – Direktor kosovske Carine Bahri Beriša izjavio je da je od početka godine do kraja septembra, vrijednost uvezene robe iz Srbije iznosila 3,3 miliona evra, dok je u istom periodu lani  ta vrijednost bila 328 miliona evra, što znači da je zbog uvođenja takse vrijednost uvoza pala za čak 99 odsto. Priština je 21. novembra prošle godine jednostrano nametnula takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH. Kada je riječ o BiH, za devet mjeseci ove godine, na Kosovo je uvezena >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << roba u vrijednosti od 1,9 miliona evra, u poredenju sa 57 miliona evra u istom periodu lani, prenosi Kosovo onlajn. “U pogledu izvoza, Kosovo je do sada u 2019. izvezlo u Srbiju robe u vrijednosti 13,6 miliona evra, a u istom period 2018. godine 24 miliona“, rekao je Beriša. Kako se navodi, prema zvaničnim podacima, prije uvođenja jednostanih taksi, oko 1,2 miliona evra dnevno ili više od 400 miliona evra godišnje bila je vrijednost proizvoda koji su iz Srbije ulazili na tržište Kosova. Tanjug Чланак Beriša: Uvoz iz Srbije pao za 99 odsto се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drastično pao uvoz robe iz Srbije i BiH na Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2019

Direktor kosovske Carine Bahri Beriša izjavio je juče da je od početka godine do kraja septembra, vrijednost uvezene robe iz Srbije iznosila 3,3 miliona evra, dok je u istom periodu lani ta vrijednost bila 328 miliona evra, što znači da je zbog uvođenja takse vrijednost uvoza pala za čak 99 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.