Beriša: Kosovo u granicama Srbije i u školskim udžbenicima

Izvor: RTS, 21.Nov.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beriša: Kosovo u granicama Srbije i u školskim udžbenicima

Nekadašnji albanski premijer Sali Beriša objavio je da kosovska teritorija nije u granicama Srbije samo na mapi aktuelnog albanskog premijera Edija Rame, već da je i na mapama u udžbenicima za osmi razred.
Nakon što je premijer Edi Rama objavio video-snimak u kojem je prikazana mapa sa teritorijom Kosova u granicama Srbije, Beriša je na svom Fejsbuk profilu postavio fotografiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << knjige "Državljanstvo", namenjenoj učenicima osmih razreda, u kojoj se takođe nalazi mapa na kojoj je KiM u sastavu Srbije.

Uvidevši "grešku", Rama je intervenisao tako što je snimak premontiran kako se ne bi videla čitava mapa, prenela je prištinska Gazeta ekspres.
Beriša je mapu koju je objavio Rama nazvao "nacionalnom izdajom".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Facebook

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Priština ponovo u šoku: Kosovo je u granicama Srbije i u albanskim udžbenicima

Izvor: Večernje novosti, 21.Nov.2019

Priština je ponovo u šoku, nakon što je bivši albanski premijer, Salji Beriša, objavio da kosovska teritorija nije u granicama Srbije samo na mapi aktuelnog albansko premijera Edi Rame Priština je ponovo u šoku, nakon što je bivši albanski premijer, Salji Beriša, objavio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.