Bećkovića umesto Kostića traži Pokret obnove Kraljevine Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2021, 11:21

"Bećkovića umesto Kostića" traži Pokret obnove Kraljevine Srbije

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) traži od predsednika SANU, akademika Vladimira Kostića, da podnese ostavku zbog svojih izjava, koje otežavaju srpsku poziciju i predstavljaju kamen oko vrata u našoj borbi za očuvanje potpunog suvereniteta Srbije nad Kosovom i Metohijom.

"Na čelu ove, uz SPC, najvažnije nacionalne institucije, potrebniji nego ikada nam je akademik Matija Bećković. Umesto Kostića koji je izneo "razlog zašto Kosovo nije naše", Bećković je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izneo 1389 razloga zašto Kosovo i Metohija jeste srpsko i zašto će to uvek biti kao naša žila kucavica.

"Bez namere da se mešamo u izbor predsednika SANU, smatramo da u ovom teškom istorijskom trenutku za naš narod i državu, uloga svih institucija, a naročito SANU i SPC mora biti da brane srpske nacionalne interese, a ne da budu protiv njih, kao u slučaju Kostića " izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.