Bajden: Kosovo treba da bude nezavisna država a ne deo Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2020, 10:14

Bajden: Kosovo treba da bude nezavisna država a ne deo Srbije

Kandidat za predsednika na predstojećim izborima u SAD Džozef Bajden (Joseph) priznao je da nije upoznat sa elementima dogovora između Srbije i Kosova koji je potpisan u Beloj kući, ali je podvukao da bi taj dogovor morao da potvrdi status Kosova, preneo je Radio slobodna Evropa (RSE).

"Ne znam šta ima u dogovoru. Ono što sam uvek tvrdio u odnosu na Srbiju i Kosovo je da bi Kosovo trebalo da bude nezavisna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << država, i da nije deo Srbije. Ja sam proveo dosta vremena tamo. Pretpostavljam da će to (sporazum) ojačati tu nezavisnost. Ali ne znam o čemu se radi", izjavio je u petak uveče Bajden odgovarajući na pitanja novinara oko postignutog sporazuma između Srbije i Kosova o normalizaciji ekonomskih odnosa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti u petak su u Ovalnom kabinetu Bele kuće potpisali sporazume s američkim predsednikom Donaldom Trampom o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Bajden je na konferenciji za novinare spomenuo i činjenicu da je njegov sin služio na Kosovu u okviru američkih snaga NATO-a.

Inače Bajden je kao senator bio aktivan na Zapadnom Balkanu i u više navrata je posetio region. Poslednji put, kao potpredsednik SAD, Bajden je posetio Kosovo i Srbiju, u avgustu 2016 godine.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.