BRUTALNO PISMO porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM za SZS: Likovali ste za vreme martovskog pogroma!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2019, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUTALNO PISMO porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM za SZS: Likovali ste za vreme martovskog pogroma!

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji je, u otvorenom pismu organizatorima protesta u nedelju, postavilo pitanje zašto su baš tog 17. marta odlučili da na "pogrom odgovore pogromom".

- Ponižavajuće je bilo da tog dana mi, porodice kidnapovanih i ubijenih na KiM, nismo mogli da minutom ćutanja odamo počast u spomen sobi "Kosmetske žrtve" i dostojno obeležimo 17. mart, jer ste svojim nedoličnim ponašanjem, vikom i psovkama vi to narušili - stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u otvorenom pismu namenjenom, kako se navodi, "velikim patriotama" iz Saveza za Srbiju, Dveri i "Jedan od pet miliona". Zar, vi "patriote" niste osetili potrebu da tog dana odate poštu ubijenima i setite se monstruoznih zločina. Da li je ono što ste uradili 17. marta 2019. godine dokaz da ste kao vlast likovali 17. marta 2004. godine, kada nam albanski zločinci ubiše Borivoja, Borka, Dobrivoja, Janu, Dragana, Bobana, Zlatibora, Nenada..., kada zatiraše i zatiru sve što je srpsko na Kosovu i Metohiji? - dodaje se u tekstu.

Iz Udruženja porodica žrtava poručuju da nisu kratkog pamćenja.

- Znate da za vreme vršenja vaše vlasti nama porodicama žrtava niste dozvoljavali da se čujemo i mirno protestujemo kako bi ukazali na počinjene zločine nad našim članovima porodica. Bili smo dostojanstveni u svojim protestima, ali ste nam uskratili da se slobodno krećemo, već smo u koloni sa slikama žrtava išli trotoarom i tražili istinu i pravdu - ukazuje se u pismu.

Iz Udruženja podsećaju i da je 2001. i 2002. godine iz srpskih zatvora oslobođeno 2.108 albanskih zločinaca i terorista ozloglašene UČK.

- Tada se nismo odlučili da blokiramo državne institucije, da blokiramo centar Beograda i granične prelaze, jer bi opet trpeo i bio žrtva naš narod. Hvala vam 'patriote', mi vam nikada nećemo zaboraviti, a žrtve nikada oprostiti - dodaje se u pismu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.