BIRN: Albanac sa Kosova priznao da je bio član ISIS-a

Izvor: Beta, 01.Dec.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIRN: Albanac sa Kosova priznao da je bio član ISIS-a

Muškarac iz kosovske opštine Gnjilane, Agon Misini (29), priznao je da je kao član ISIS-a organizovao i učestvovao u terorističkim aktivnostima, preneo je danas KoSSev.Kako saznaje Balkanska istraživačka mreža (BIRN) a prenosi KoSSev, on se, u petak, izjasnio krivim po optužbama za terorizam.Specijalno tužilaštvo je 7. novembra podiglo optužnicu protiv Misinija, koji je vraćen na Kosovo iz Sirije i koji se kao član terorističke organizacije ISIS borio na Bliskom istoku.Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je Misini nakon preliminarnih priprema svojevoljno napustio Kosovo u julu 2015. godine – sa ciljem da ode u Siriju.Nakon što je kontaktirao pristalice terorističke organizacije ISIS, Misini je avgusta 2015. autobusom otputovao u Grčku koristeći falsifikovani pasoš stanovnika Skoplja, odakle je zatim otišao do turske granice.U optužnici se navodi da se po dolasku u Siriju pridružio terorističkoj organizaciji ISIS, a nakon taktičke i borbene obuke, aktivno je učestvovao u ratovima u Siriji.Kurdske snage su ga uhapsile 26. jula 2017. i pritvoren je sve do aprila ove godine kada je vraćen na Kosovo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Sirija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BIRN: Albanac sa Kosova priznao da je bio član ISIS-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2019

Muškarac iz kosovske opštine Gnjilane, Agon Misini (29), priznao je da je kao član ISIS-a organizovao i učestvovao u terorističkim aktivnostima, preneo je danas KoSSev...Kako saznaje Balkanska istraživačka mreža (BIRN) a prenosi KoSSev, on se, u petak, izjasnio krivim po optužbama za terorizam...Specijalno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.