Autobusu Laste nije dozvoljen ulazak na Kosovo

Izvor: Blic, 16.Avg.2011, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobusu "Laste" nije dozvoljen ulazak na Kosovo

BEOGRAD - Autobus sa oko 40 putnika zaustavljen je na administrativnom prelazu Končulj-Bela zemlja i nije mu dozvoljen ulazak na Kosovo, izjavio je večeras generalni direktor transportnog preduzeća "Lasta" Velibor Sovrović.

Autobusu saobraća na redovnoj liniji za Ranilug i Šilovo, poslednje selo u srpskoj enklavi na dva kilometra od Gnjilana.

Prema rečima direktora "Laste", autobus je iz Beograda krenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas oko 15.00 časova, a kosovska policija mu na administrativnom prelazu nije dozvolila da uđe u pokrajinu.

Putnici, među kojima je bilo žena i dece, telefonom su zvali rodbinu i prijatelje tražeći pomoć i posle dva do tri sata čekanja, prebačeni su privatnim kolima i kombijima do srpskih enklava, ispričao je Sovrović.

On je naveo da je pripadnik kosovske policije od vozača tražio uverenje iz Prištine da "Lasta" može da obavlja prevoz na teritoriji Kosova i podsetio da ovo nije prvi put da imaju slične probleme.

Prošle godine su, kako je objasnio, autobusi "Laste" na prelazu Končulj bili zaustavljeni ali im je, ipak, na uporno insistiranje putnika i vozača dozvoljen prolazak na Kosovo.

Sovrović je kazao da se autobus vraća za Bujanovac gde će sačekati putnike i po redu vožnje u 5.00 časova ujutro krenuti za Beograd.

Povezane vesti: Ministarka iz Prištine tvrdi da su mogući jedino pečati Carine Kosova Redžepi: Kosovska carina na Jarinju i Brnjaku od septembra Jovanović: Razgovor o severu ne prejudicira konačan status KiM Redžepi: Nedovoljna saradnja Euleksa i kosovske policije Ivanović: Albanci ugrožavaju Srbe, a ne obrnuto

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.