Autobus pun cigareta: Carinski pas sprečio krijumčarenje na Horgošu

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 14:58

Autobus pun cigareta: Carinski pas sprečio krijumčarenje na Horgošu

Carinici su u sredu na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje gotovo 3.000 paklica skrivenih cigareta, zahvaljujući reakciji carinskog psa.

Krijumčarenje je otkriveno kada je na izlaznu kontrolu došao prazan autobus kosovskih registarskih oznaka koji se sa AP Kosovo i Metohija uputio ka Švajcarskoj gde je trebalo da pokupi putnike.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su rekli da sa sobom nose samo lične stvari, ali je ženka belgijskog ovčara malinoa, grebanjem otkrila mesto u autobusu na kojem je osetila miris duvana.

Carinici su nakon njene reakcije istražili toalet i prtljažnik autobusa, a potom pregledali autobus na carinskom mobilnom skeneru, čiji je snimak pokazao da se na ova dva mesta nalazi skriveni bunker ručne izrade sa 3.000 tesno naslaganih paklica raznih cigareta, sa akciznim markicama Srbije i AP KiM.

Među cigaretama najviše je bilo plavog ''vinstona'', oko 2.000 paklica, koje su privremeno zadržane do okončanja prekršajnog postupka protiv 38-godišnjeg vozača iz Bujanovca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U autobusu kojim je upravljao vozač iz Bujanovca zaplenjeno 3.000 paklica cigareta

Izvor: OkRadio.rs, 05.Jun.2020, 11:27

U autobusu kosovskih tablica, kojim je upravljao vozač iz Bujanovca, star 38 godina, carinici su na prelazu Horgoš u posebnom bunkeru zaplenili 3.000 paklica cigareta. Kako se navodi, cigarete je otkrio specijalno obučeni pas, nakon čije reakcije je autobus poslat na skener kada je otkriven „bunker“...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.