Armin-Paul Hampel: Pregovori o KiM da se vode u Srbiji, ne u inostranstvu

Izvor: KMnovine.com, 20.Okt.2019, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Armin-Paul Hampel: Pregovori o KiM da se vode u Srbiji, ne u inostranstvu

Šef spoljnopolitičkog odbora stranke AFD (Alternativa za Nemačku) u Bundestagu Armin-Paul Hampel izjavio je da bi velike sile trebalo da ostave Beograd i šiptarske separatiste sa KiM da se sami dogovore, a onda da stanu iza tog dogovora.


   
Armin-Paul Hampel / Foto: Vikipedia    




On je u intervjuu za separatističke medije na srpskom izjavio da je " >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Kosovo deo Srbije, i da treba poštovati Rezoluciju 1244, koja je poprilično jasna".

"Zašto dovoditi u pitanje legitimitet rezolucije UN? Imamo poverenje u odluke Ujedinjenih nacija i mi ih sledimo" rekao je on naglašavajući da zna da je situacija teška i zabrinjavajuća kada je reč o odnosima albanskih separatista sa Kosova i Metohije i Vlade u Beogradu.

"Da bi se to prevazišlo, moraju se voditi pregovori u Srbiji, a ne u inostranstvu", naveo je Hampel.

On je ocenio da nema veze da li će povlačenje priznanja ilegalne "nezavisnosti" Kosova i Metohije učiniti male ili velike zemlje.

"Možda je to mala grupa od 15 zemalja, ali i to je grupa čiji se glas računa u svetu i u UN. Beograd bi trebalo da iskoristi taj glas kako bi istakao da problem i dalje postoji i da se svaka odluka stranih sila ne mora prihvatiti kao konačna za vašu zemlju i vladu. Ne mora biti konačna i može se pregovarati, a najbolji pregovori i u poslovnom svetu su oni u kojima obe strane dobiju dovoljno da sačuvaju svoj obraz", ističe Hampel.

On veruje da može doći do rešenja kosovskog problema sa separatistima jer smatra da "ukoliko je bilo moguće da se Irska i Severna Irska dogovore, zašto tako nešto ne bi bilo moguće u ovom regionu ili negde drugo".

Severna Irska je vodila rat protiv engleske kolonizacije ostrva čime je Hampel jasno stavio do znanja da albanska kolonizacija Kosova i Metohije nije nešto što se mora prihvatiti već da svaka zemlja ima pravo i mora da brani svoju teritoriju. Srbija, između ostalog, ima i taj problem što je iznutra napadnuta mnogim destruktivnim činiocima koji u njenom propadanju nalaze način da se materijalno bogate a među njima su i novinari koji svoje izveštaje usmeravaju u kontraproduktivnom smeru ne bi li zaradili koju paru više. U tome je dobro samo to što su izveštaji javni i mogu se vrlo lako arhivirati kako bi odgovorni za pomoć neprijatelju u krivičnim radnjama protiv integriteta i suvereniteta Srbije odgovarali pred Sudom za svoja nepočinstva i izdaju.






KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Izbori, #Izdaja, #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti,  #kmnovine,

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.