Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Sep.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije o Vučiću: Sram ga bilo, on će izdati Kosovo i Metohiju ako mu samo nešto daju

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije upozorio je danas da će vlast u Beogradu "izdati Kosovo i Metohiju ako im samo nešto daju" što, kako je naveo, povrđuje nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da priznanja Kosova nema bez "kompromisnog rešenja".

"Sram bilo njega i svakog drugog koji se odriče svoga bića, pamćenja, svetinja... Sramna je to priča", kazao je Amfilohije obraćajući se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vernicima ispred crkve svetih apostola Petra i Pavla u Starom Rasu kod Novog Pazara, gde se obeležava 1.000 godina od prvog pisanog spomena Raško-prizrenske eparhije SPC.

Kako je preneo portal KosSev, mitropolit je kritikovao one koji kosovski zavet proglašavaju "mitologijom", navodeći da je taj zavet "ugrađen u istoriju i samo biće srpskog naroda".

"Kažu, tamo na Kosovu nema ništa. Nema ništa u njihovoj glavi, a na Kosovu ima! Ostali su ne samo grobovi i groblja, već svetinje i narod božji, onaj najistrajniji Bogu i svetom Lazaru, da nauči i nas kako treba biti veran Bogu i svetinjama izvornim", naveo je Amfilohije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amfilohije o Vučiću: Sram ga bilo, on će izdati Kosovo i Metohiju ako mu samo nešto daju

Izvor: Danas, 08.Sep.2019

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije upozorio je danas da će vlast u Beogradu "izdati Kosovo i Metohiju ako im samo nešto daju" što, kako je naveo, povrđuje nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da priznanja Kosova nema bez "kompromisnog rešenja". Članak Amfilohije o Vučiću:...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.