Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske Kosova pozitivan korak

Izvor: RTS, 06.Dec.2018, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske Kosova pozitivan korak

Novi američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, pozitivan korak.
Kosnet, koje je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao je i da su kosovski lideri rekli da će ta vojska u budućnosti biti deo međunarodnih mirovnih operacija.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo je došlo do tačke kada, umesto da samo koristi mehanizme međunarodne bezbednosti, može i doprineti, što je dobrodošlo", rekao je Kosnet televiziji RTK.
Komentari američkog ambasadora usledili su posle glasnih kritika NATO-a, Rusije i Srbije na najavljeno formiranje vojske Kosova, o čemu će poslanici u kosovskom parlamentu raspravljati i najverovatnije i glasati 14. decembra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador SAD: Kosovo je 'odlična uspešna priča'

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2018

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Filip Kosnet je večeras izjavio da je Kosovo za SAD i narod Kosova "odlična uspešna priča"...U interviju za RTK on je rekao da je tokom priprema za nedavno preuzimanje dužnosti ambasadora SAD imao susrete s mnogima iz vlade, Kongresa i van vlade,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Američki ambasador u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2018

PRIŠTINA - Novi američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet ocijenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ambasador SAD u PR: Formiranje vojske pozitivan korak

Izvor: B92, 06.Dec.2018

Priština -- Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak"...Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao za televiziju RTK da su kosovski lideri rekli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.