Ambasador SAD: Kosovo da zadrži fokus na jačanju vladavine prava, vraćajući se dijalogu sa Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD: Kosovo da zadrži fokus na jačanju vladavine prava, vraćajući se dijalogu sa Srbijom

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet ocenio je danas da je "važno da Kosovo zadrži fokus na jačanju vladavine prava, vraćajući se za pregovarački sto sa Srbijom, kako bi se postigla normalizacija i stvorile mogućnosti da građani Kosova doprinesu prosperitetu zemlje".

Kosnet je sa predsednikom Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isom Mustafom o aktuelnoj političkoj situaciji na Kosovu kao i o nedavnim izborima u DSK na kojima je Mustafa po treći put za redom izabran >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za stranačkog lidera.

Kako je saopšteno iz DSK, Mustafa je tokom razgovora ocenio da bi Kosovo trebalo "što pre da ide na opšte izbore".

"Demokratski savez Kosova je pripremio novi vladin program gde će prioriteti biti borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, okončanje dijaloga sa Srbijom, ubrzanje integracionih procesa u evroatlantskim strukturama, otvaranje ekonomskog potencijala kroz podršku privatnom sektoru", naveo je Mustafa a preneo DSK.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.