Ambasador Kosnet zatražio od Srpske liste da ostane u institucijama Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2019, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Kosnet zatražio od Srpske liste da ostane u institucijama Kosova

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet objavio je da se sastao sa predstavnicima Srpske liste i da je zatražio da ostanu u institucijama Kosova.

"Sastao sam se danas sa rukovodiocima Srpske liste. Razgovarali smo o interesima i uznemirenjima srpske zajednice na Kosovu. Njihovi izabrani predstavnici treba da ostanu u institucijama Kosova kako bi radili u ime svoje zajednice", napisao je američki ambasador.

Uz tekst objavljena je fotografija sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosneta i predsednika Srpske liste Gorana Rakića i potpredsednika Igora Simića.

U saopštenju Srpske liste o sastanku sa ambasadorom SAD u Prištini ističe se da su se saglasili da takse na srpsku robu moraju biti ukinute u cilju nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Kako je saopšteno američki ambasador i delegacija Srpske liste saglasili su se da mir i stabilnost moraju biti zaštićeni kao i da sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji moraju biti rešena dijalogom.

Dodaje se da je tokom razgovora "posebno istaknuto" da nasilje i jednostrani potezi ne mogu biti sredstvo za rešavanje otvorenih pitanja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador Kosnet zatražio od Srpske liste da ostane u institucijama Kosova

Izvor: Danas, 15.Mar.2019

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet objavio je da se sastao sa predstavnicima Srpske liste i da je zatražio da ostanu u institucijama Kosova. Članak Ambasador Kosnet zatražio od Srpske liste da ostane u institucijama Kosova se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.