Ambasada Slovačke za B92.net o Kurtijevom pozivu da priznaju nezavisnost tzv. Kosova

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 18:23

Ambasada Slovačke za B92.net o Kurtijevom pozivu da priznaju nezavisnost tzv. Kosova

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti zatražio je od šefa kancelarije za veze Slovačke u Prištini da ta država prizna nezavisnost Kosova.

Na pitanje kakav je stav Slovačke po pitanju nezavisnosti tzv. Kosova uz Ambasade Slovačke u Srbiji za B92.net ističu da njihov stav ostaje nepromenjen.

"Dozvolite da Vas obavestimo da pozicija Slovačke po pitanju tzv. nezavisnosti Kosova ostaje nepromenjena", kažu za B92.net iz Ambasade Slovačke. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Podsetimo, Kurti se sastao sa šefom kancelarije za veze Slovačke u Prištini Rastislavom Kostilnikom. Pored zahteva da ta država prizna nezavisnost, Kurti je pozdravio zainteresovanost Slovačke za dijalog sa Beogradom i istakao da on mora da bude dobro pripremljen, uz transatlantski pristup i rukovođen demokratskim vrednostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.