Ambasada SAD na Kosovu uznemirena zbog taksi od 100 odsto

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD na Kosovu uznemirena zbog taksi od 100 odsto

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu izrazila je uznemirenost odlukom Vlade Kosova o uvođenju takse od 100 odsto za robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Sjedinjene Države su uznemirene zbog odluke vlade da podigne trgovinske barijere. Kao što smo rekli, ne vidimo kako Kosovo ima koristi od ovih mera. Mi snažno pozivamo da se koncentracija aktivnosti vrati ključnim interesima Kosova - njenoj evropskoj budućnosti i normalizaciji odnosa sa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srbijom ", rečeno je između ostalog u odgovoru Ambasade SAD na pitanje portala gazetaexpress.com.

Američka ambasada je kritikovala i raniju odluku vlade da nametne takse od 10 odsto za srpske proizvode i sada poziva lidere da smanjuju tenzije.

"Pozivamo lidere da smanje tenzije, da promovišu mirno okruženje, kao i da zahtevaju pomak napred u odnosu na pitanja koja će doneti prosperitet i stabilnost za sve građane", navodi se u odgovor na američke ambasade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.