Albanci u PANICI, krenuli u defanzivu: Kukaju i MOLE po svetu da ne povlače priznanje lažne države

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci u PANICI, krenuli u defanzivu: Kukaju i MOLE po svetu da ne povlače priznanje lažne države

Ozbiljno se uplašili

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić siguran je da će do kraja godine biti još povlačenja priznanja Kosova i očekuje da će taj broj ubrzo pasti ispod 100.

- To je važno zbog pregovoračke pozicije, jer iz Priština kažu ''šta imamo da pregovaramo sa vama kada je nas priznalo 116. država''. Oni su zakucali taj spisak, a to je velika laž, jer su neke zemlje povukle priznanje - naglasio je Dačić.

On je rekao da je Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u velikoj defanzivi i da ne shvataju realno situaciju u kojoj se nalaze i najviše vremena provode sa zemljama koje su priznale Kosovo da ne povuku priznanje.

- Ne shvataju da je većina najvažnijih međunarodnih aktera veoma zainteresovana da dođe do određenog dogovoru koji bi se zasnivao na kompromisu. Oni samo otežavaju svoju poziciju time što postoje neslaganja o tome unutar prištinske elite - pojasnio je ministar.

To što Priština još nije formirala Zajednicu srpskih opština, kako kaže, dokaz je da nemaju nameru da sprovodi dogovoreno iz Briselskog sporazuma.

Komentarišući istraživanje IPSOS-a da 44 odsto građana nije za razgraničenje, Dačić je rekao da je teško definisati za šta bi se građani Srbije najradije opredelili.

- Najveći deo građana i dalje smatra da je Kosovo i Metohija deo Srbije. Mnogi su za zamrznuti konflikt. Za to treba svi da se saglase i da nema posledice za budućnost - zaključio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.