Albanci sa Kosova idu u Srbiju da se vakcinišu?

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 20:04

Albanci sa Kosova idu u Srbiju da se vakcinišu?

Uz činjenicu da je KiM među poslednjima po broju vakcinisanih, stoji i podatak da, pored Srba, sve veći broj Albanaca odlazi u Srbiju kako bi primili vakcinu.

"Gazeta ekspres" navodi da "hiljade Albanaca sa tzv. Kosova, uglavnom starijiih, odlazi na vakcinacione punktove u Srbiju, najčešće u Rašku, a da kosovska vlada nema odgovor i rešenje za ovaj problem".

Iako su pitanja o ovoj temi poslata kabinetu Aljbina Kurtija, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova, Gazeta nije dobila odgovor nijedne od ovih institucija, prenosi Kosovo onlajn.

Na ovaj problem ukazuju i članovi skupštinskog Odbora za zdravstvo, a član ovog odbora iz redova DPK Bekim Hadžiju podseća da je kosovska vlada odbila pomoć u vakcinama od Albanije i da zbog nedovoljnih količina vakcina, Albanci odlaze u centralnu Srbiju da se vakcinišu, dodaje se u tekstu.

"S obzirom da vlada nije uspela da obezbedi vakcine, imamo informacije da će mnogi građani biti vakcinisani u Srbiji. Dok je vlada odbila vakcine iz Albanije, deo stanovnika Gnjilana i Prištine idu u Preševo, dok građani severnog dela Kosova organizovano idu u Novi Pazar. Građani pronalaze alternativne nacine, a kosovska vlada samo posmatra", izjavio je Hadžiju.

On je dodao da, iako je situacija sa pandemijom zabrinjavajuća, nema izveštaja ministra zdravlja Arbena Vitije.

Priština je do sada uspela da obezbedi oko 29.000 vakcina koje su najpre namenjene za imunizaciju zdravstvenih radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"VLADA NIJE USPELA DA OBEZBEDI VAKCINE" Hiljade Albanaca sa Kosmeta odlazi da se vakciniše u centralnu Srbiju

Izvor: Blic, 11.Maj.2021

Uz činjenicu da je Kosovo i Metohija među poslednjima po broju vakcinisanih građana, stoji i podatak da, pored Srba, sve veći broj Albanaca sa Kosova i Metohije odlazi u centralnu Srbiju kako bi primili vakcinu protiv korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.