Ako ne bude pritiska na Srbiju, biće beskonačnih pregovora oko kosovskog pitanja

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 11:18

"Ako ne bude pritiska na Srbiju, biće beskonačnih pregovora oko kosovskog pitanja"

Američki politički analitičar i ekspert za Balkan Januš Bugajski smatra da administracija predsednika Donalda Trampa želi brže rešenje za Kosovo, prenosi RTK.

Bugajski je za RTK rekao da će biti naneta šteta Kosovu ukoliko dođe do podele stavova EU i SAD, ali i ocenio da je svakako put Kosova članstvo u Evropskoj uniji.

"Bilo koja vlada, Samoopredeljenja ili DSK, poručuje da neće prihvatiti diranje u teritoriju Kosova i da će zatražiti priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova od Srbije", rekao je on i ocenio da će, "ako ne bude pritiska na Srbiju, biti beskonačnih pregovora".

Prema njegovim rečima, administracija predsednika Trampa želi brže rešenje za Kosovo.

Bugajski je komentarisao i aktuelnu političku scenu i poručio da bi odluku Ustavnog suda o dekretu kojim je kosovski predsednik Hašim Tači dao mandat za formiranje vlade funkcioneru DSK Avdulahu Hotiju, kakva god ona bila, trebalo da svi prihvate i da je poštuju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.