AUTOBUS SA KOSOVA PUN ORUŽJA NA GRANICI SRBIJE: Naši organi videli 72 SNAJPERA, HITNO REAGOVALI! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUTOBUS SA KOSOVA PUN ORUŽJA NA GRANICI SRBIJE: Naši organi videli 72 SNAJPERA, HITNO REAGOVALI! (FOTO)

Putnici i vozač autobusa rekli su carinicima da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje

Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Mađarskoj carinici se svakodnevno sreću sa različitim pokušajima krijumčarenja, pa je tako danas u prepodnevnim satima na Horgošu zaplenjeno više od 70 setova skupih lovačkih lampi, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je red za ulaznu kontrolu došao autobus sa registarskim tablicama tzv. "Kosova" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji saobraća na liniji Jenčeping-Lipljan.

.

Međutim, prilikom detaljne kontrole, u prtljažnom delu autobusa su među torbama i koferima putnika pronađene i 72 lovačke lampe robne marke "Hunter Pilot" u originalnim pakovanjima, čija je vrednost procenjena na oko 900.000 dinara.

Ove lampe popularne su među lovcima, jer se lako montiraju na telo puške i bacaju zeleno svetlo koje manje uznemirava divljač, pa je tako lovac u prednosti. Najčešće se koriste tokom noćnog lova na grabljivice i divlje svinje.

Neprijavljeni setovi lovačkih lampi su zadržani, a kako se nezvanično saznaje protiv 53-godišnjeg vozača, državljanina Srbije albanske nacionalnosti, biće pokrenut krivični postupak, navodi se u saopštenju.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.