ANSA: Stop Italije za Srbiju, Crnu Goru i tzv. Kosovo

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 12:20

ANSA: "Stop" Italije za Srbiju, Crnu Goru i tzv. Kosovo

Kako prenosi ANSA, Italija je blokirala Srbiju, Crnu Goru i tzv. Kosovo, posle zabrane dolaska građana 13 zemalja, među kojima su BiH i Severna Makedonija.

"Potpisao sam novi pravilnik kojim se Srbija, Crna Gora i Kosovo dodaju na listu rizičnih zemalja", objavio je ministar zdravlja Roberto Speranza.

"Oni koji su bili poslednjih 14 dana na ovim teritorijama", rekao je Speranza, "imaju zabranu ulaska i tranzita kroz Italiju."

Dodao je o da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je "epidemija u najtežoj fazi u celom svetu. Potreban nam je maksimalan oprez da bismo odbranili napredak koji smo postigli do sada" .

Naredba koju je danas potpisao ministar zdravlja Roberto Speranza predviđa blokadu avionskih letova, vozova i svih drugih prevoznih sredstava za vezu prema i iz Srbije, Crne Gore i Kosova.

Trenutno se zaustavljanje od strane Italije odnosi na: Jermeniju, Bahrein, Bangladeš, Brazil, Bosnu i Hercegovinu, Čile, Kuvajt, Severnu Makedoniju, Moldaviju, Oman, Panamu, Peru, Dominikansku Republiku, Srbiju, Crnu Goru i tzv. Kosovo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.