AMERIČKI MEDIJI O POVEĆANJU TAKSI LAŽNE DRŽAVE: Odmazda Prištine zbog Interpola

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKI MEDIJI O POVEĆANJU TAKSI LAŽNE DRŽAVE: Odmazda Prištine zbog Interpola

Vlada lažne države Kosovo odlučila je danas da takse na proizvode iz centralne Srbije poveća za 100 odsto.

Američka agencija AP javila je da je kosovska vlada odlučila da podigne takse na srpske proizvode na 100 odsto i da se čini da taj potez predstavlja "odmazdu" za ono što je zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj opisao kao "agresivnu kampanju Srbije protiv Kosova na međunarodnoj sceni".

Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podseća da Kosovo juče nije uspelo da postane članica Interpola i da je Priština za to okrivila kampanju Srbije.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj napisao je na Fejsbuku da odluka o povećanju taksi na robu iz centralne Srbije stupa na snagu odmah.

AP dodaje da se odluka ne primenjuje na međunarodne brendove proizvodene u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaće danas popodne vanredne sastanke sa ambasadorima Kine, Rusije, EU i članica Kvinte, a za kasnije popodne zakazao je i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, povodom najnovijih mera Prištine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.