AMERIČKI AMBASADOR OTVORIO KARTE: Evo šta je cilj Amerikanaca na tzv. Kosovu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKI AMBASADOR OTVORIO KARTE: Evo šta je cilj Amerikanaca na tzv. Kosovu!

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri kaže je cilj Amerike da ohrabri dijalog između Beograda i Prištine.

Kao i da ukaže na to koliko bi ljudi u regionu imali koristi od toga da se nađe rešenje za kosovski problem.

- Rešenje koje može biti trajno biće ono do kojeg dođu obe strane same, sa kojim obe strane mogu da žive i koje vode do regionalne stabilnosti. Bilo koje rešenje koje je nepošteno, neuravnoteženo ili nametnuto sa strane neće biti dugotrajno - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Godrfi.

Naveo je i da je interes Amerike da Zapadni Balkan postane mesto stabilnosti i prosperiteta, gde se, kako kaže, poštuju demokratske vrednosti, zemlje međusobno poštuju granice i imaju dobre odnose.

- Što se nas tiče, a i za Srbiju, najbolji način da se to postigne jeste put ka Evropskoj uniji. Zato je moj cilj da upotrebim svu svoju energiju i sva sredstva Ambasade SAD u Beogradu da pomognem Srbiji da postigne cilj koji je sebi postavila, a to je članstvo u EU - istakao je novoimenovani ambasador Godfri.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.