40 službenika radi radi u Administrativnoj kancelariji

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2012, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

40 službenika radi radi u Administrativnoj kancelariji

KOSOVSKA MITROVICA - Zaposleni u Administrativnoj kancelariji kosovske vlade koja se nalazi u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su počeli da rade.

Zaposleni u Administrativnoj kancelariji jutros su došli u zgradu koja se nalazi u naselju Bošnjačka mahala, a šefica Kancelarije Adrijana Hodžić je rekla da je četrdesetak službenika juče potpisalo ugovore o radu i da će od danas biti na poslu.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti potvrdio je da je policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pojačala prisustvo u blizini Administrativne kancelarije.

Na tzv. istočnom mostu koji se nalazi na pedesetak metara od Kancelarije mogu se videti i vojnici Kfora, a Bošnjačkom mahalom povremeno prolaze i policajci Euleksa.

Hodžić je istakla da će prvi zadatak kancelarije biti razrada strategije za realizaciju različitih projekata na severu.

"Tu strategiju za severnu Mitrovicu praviće isključivo ljudi koji rade u ovoj administraciji. Neće biti nametnutih projekata, dakle radićemo na projektima koji su potreba građana severnog dela Mitrovice", naglasila je šefica Kancelarije.

Ona je izjavila da Administrativna kancelarija nije politički instrument Prištine na severu Kosova i da se radi o kancelariji koja će se baviti praktičnim - tehničkim pitanjima.

"Cilj ove kancelarije je da se poboljša kvalitet života svih građana severnog dela Mitrovice. Sporni su kažu fondovi i to što će Vlada Kosova finansirati ovu administraciju. Za sve one koji nisu upućeni radi se o istim fondovima kojima je finansirana UNMIK administracija na severu Kosova", objasnila je ona.

"Mi kao Kancelarija nismo pretnja nijednoj srpskoj instituciji koja radi na severu Kosova. Mi samo hoćemo da se bavimo našim mandatom, a to je da na pravi način za prave projekte ulažemo u fondove koji su namenjeni za sever Mitrovice", rekla je Hodžić.

Administrativna kancelarija može biti prethodnica buduće opštine Severna Mitrovica isključivo onog trenutka kada građani severnog dela Mitrovice i političke partije budu odlučile da treba organizovati kosovske izbore i na jedan demokratski način izabrati gradonačelnika i ostale strukture.

"Mi nećemo nametati takvo rešenje i to je u rukama građana severne Mitrovice. Kada budu odlučili da to tako treba mi ćemo se povući kako bi oni nastavili tamo gde smo mi stali, mi se nećemo baviti politikom", istakla je Hodžić.

Na konkurs za posao u Administrativnoj kancelariji kosovske vlade u severnom delu Mitrovice, prema tvrdnjama predstavnika kosovske vlade, javilo se preko hiljadu zainteresovanih.

Godišnji budžet ove Kancelarije iznosiće četiri miliona evra, a kako je saopšteno iz Vlade Kosova njen zadatak biće da pruža usluge građanima i da koordinira aktivnosti i investicije u ovom delu Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.