40 DANA OD UBISTVA IVANOVIĆA Iguman Dečana rasplakao prisutne: Oliver nam nedostaje, izgubili smo dobrog čoveka, koji je spasavao narod na Kosovu

Izvor: Blic, 24.Feb.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

40 DANA OD UBISTVA IVANOVIĆA Iguman Dečana rasplakao prisutne: Oliver nam nedostaje, izgubili smo dobrog čoveka, koji je spasavao narod na Kosovu

Danas se navršava 40 dana od ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića. Porodica, prijatelji i poštovaoci ubijenog Ivanovića izašli su na Novo groblje, kako bi pokojnom lideru kosovskih Srba održali četrdesetodnevni pomen.

Uz Oliverove najmilije, stariju decu, udovicu Milenu i brata Miroslava su brojni rođaci i prijatelji koji im pružaju podršku u najtežim danima. Mali Bogdan, najmlađi Oliverov sin nije na groblju.

Pomen u Aleji zaslužnih građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je počeo u 11 sati, a među okupljenima su i ministar Rasim Ljajić, kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić, bivši predsednik Srbije Boris Tadić, državni sekretar MUP Vladimir Božović. Službu vrši Sava Janjić, iguman Visokih Dečana.

- Dve nedelje pre nego sto je ubijen, Oliver je došao u Dečane, pričali smo. Evo 40 dana je prošlo od kako je otputovao Gospodu, mi se molimo, verujemo i znamo da je on živeo čestito. Nećemo ga nikada zaboraviti, posebno mi na Kosovu. Svima nam nedostaje, izgubili smo dobrog čoveka, oca, prijatelja, koji je spasavao narod na Kosovu - dirljiv govor je održao Sava Janjić i rasplakao prisutne.

Služba i u Doljanima

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služi četrdesetodnevni pomen Oliveru Ivanoviću u Crkvi Svetog Arhangela Mihaila u Doljanima kod Podgorice. Doljani su mesto iz kojeg potiče porodica Olivera Ivanovića i odakle su odselili na Kosovo i Metohiju.

Ivanović je ubijen 16. januara sa šest hitaca u leđa ispred prostorija svoje stranke. Ubica još nije pronađen.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.