Vučić: Ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija

Izvor: RTS, 14.Maj.2020, 11:00

Vučić: Ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je novinarima da će Srbija u granicama u kojima može biti uz svoj narod u Crnoj Gori kao i uz SPC. Ne postoje razgovori, ideje ili bilo kakvo rešenje oko bilo čega za Kosovo, istakao je Vučić.
Aleksandar Vučić je rekao da je teška situacija u Crnoj Gori, nakon obilaska novootvorenog površinskog otkopa Radljevo-Sever u okviru Rudarskog basena " >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kolubara".

"Naš položaj je težak. Ne smete da se mešate u unutrašnje stvari druge države, a u pitanju je i SPC i jedan deo našeg naroda. Mi ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija i sveštenika. Izrazio sam uverenje sa patrijarhom Irinejom da će vlast u Crnoj Gori to razumeti. Mi nemamo izbora, u granicama u kojima možemo bićemo uz svoj narod i SPC", rekao je predsednik.
Prema njegovim rečima, sve drugo što bi komentarisao izlazilo bi iz tih okvira. 
Osvrćući se na tekst na Al Džaziri u kojem su optuženi i on i država Srbija da vode biološki rat protiv Crne Gore, konstatovao je da na takve fantastične floskule nema šta da se odgovara.    
"Ne postoji bilo kakvo rešenje na stolu po pitanju KiM" Odgovarajući na pitanje novinara o izborima, Vučić kaže da je prošlo više od četiri godine od poslednjih izbora. 
"U demokratijama nemate izbore posle isteka tog roka, kod nas je tako, neki su hteli da odlažu izbore", ukazao je Vučić, dodajući da su već odloženi zbog situacije sa koronavirusom. 
Vučić je rekao da od 2012. godine sluša priče kako će morati da prizna Kosovo i kako mu se žuri. 
"Neki idu po zapadnim ambasadama i govore da je Vučić srpski nacionalista, koji njih vara i koji nikada ništa neće dati po pitanju KiM. A onda našoj javnosti kažu da će Vučić morati da prizna KiM i da mi se zato žuri", rekao je Vučić. 
Predsednik Srbije je rekao da se ne razgovara, niti postoje razgovori, niti ideje, niti bilo kakvo rešenje na stolu oko bilo čega po pitanju Kosova i Metohije.
"Uvek ću se zalagati za očuvanje mira, ali kad god je bilo potrebno da pokažemo snagu i čvrstinu srpske politike, ja sam to radio i po pitanju politike prema KiM i po pitanju opstanka srpskog naroda na KiM", rekao je Vučić.
Smatra da građani to znaju, a da ostalo spada u priče koje su u domenu tvrdnji koliko je štetna 5G mreža ili da je zemlja ravna ploča.
"Ulažemo novac u fabrike, proizvodne sisteme"Govoreći o kreditima, Vučić kaže da, kada uzmete podatke od MMF-a, Svetske banke, EBRD-a, Srbija će za sve njih biti prva ili druga u Evropi po stopi rasta.

"Svaka od tih institucija kaže da je javni dug pod kontrolom. Bez obzira na to da li uzimamo zanavljanje ili se zadužujemo, ne ostavljamo veće obaveze deci, već ulažemo novac u fabrike, proizvodne sisteme", podvlači Vučić.
"Prošli smo jednako dobro kao Slovenija, nešto bolje od Mađarske, po pitanju stope rasta", kaže predsednik i dodaje da ne postoji niko ko će vam reći da će u Srbiji biti lošije stanje nego u nekoj drugoj zemlji u Evropi.
"Juče smo imali razgovore sa Evropskom investicionom bankom, želimo da podignemo našu zemlju što je moguće pre", zaključio je Vučić.
Vučić je izjavio da je u Srbiji tokom vanrednog stanja posao izgubilo 9.000 radnika, a dobilo ga oko 9.700 i kao odbacio navode istraživanja po kojem je tokom krize posao izgubilo 200.000 radnika. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik: Ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija i sveštenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da ne razume razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija i sveštenika SPC u Crnoj Gori...Vučić je, upitan da prokomentariše situaciju u Crnoj Gori, hapšenje vladike i sveštenika, nasilje policije i nad decom, rekao:.."Naš položaj je težak....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić o tenzijama u Crnoj Gori: Situacija je teška, BIĆEMO UZ SPC I SVOJ NAROD

Izvor: Blic, 14.Maj.2020

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je novinarima da je sadašnja situacija u Crnoj Gori teška. Mi nemamo izbora, u granicama u kojima možemo bićemo uz svoj narod i SPC, rekao je predsednik Srbije. Ne postoje razgovori, ideje ili bilo kakvo rešenje oko bilo čega za Kosovo, istakao je Vučić.

Nastavak na Blic...

Predsednik o situaciji u Crnoj Gori: Ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2020

Aleksandar Vučić rekao je da je teška situacija u Crnoj Gori, nakon obilaska novootvorenog površinskog otkopa Radljevo-Sever u okviru rudarskog basena "Kolubara" Predsednik Aleksandar Vučić rekao je novinarima da je sadašnja situacija u Crnoj Gori teška. Mi nemamo izbora,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.