SUPERLIGA: Prvenac Vojvodine! ISTORIJSKI trijumf Kolubare, pao učesnik evropskog takmičenja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2021, 21:39

SUPERLIGA: Prvenac Vojvodine! ISTORIJSKI trijumf Kolubare, pao učesnik evropskog takmičenja!

Na programu 4. kolo.

Fudbaleri Vojvodine pobedili su Voždovac u 4. kolu Superlige rezultatom 2:0 (2:0) i došli do prvog trijumfa u novoj sezoni.

Pitanje pobednika rešeno je već u prvom poluvremenu, kada su Veljko Simić i Mirko Topić nadmudrili odbranu Zmajeva i, ujedno, postavili konačan rezultat meča.

Bivši igrač Crvene zvezde je u 23. minutu postigao je prvi pogodak za Novosađane od starta trke, da bi samo 14 minuta kasnije defanzivni vezista Lala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio najviši u šesnaestercu i u "engleskom stilu" prevario čuvare za 2:0.

Do prve, istorijske pobede u Superligi, stigli su i Lazarevčani. Kolubara je na svom stadionu savladala učesnika kvalifikacija za Ligu konferencija ekipu Čukaričkog sa 3:1, iako su Brđani stigli do vođstva.

Prednost Beograđanima doneo je Đorđe Jovanović u 24. minutu. Domaćin se nije predavao i do kraja poluvremena uspeo je da izjednači preko dvostrukog strelca Đuranovića, posle centaršuta Đokića i konfuzije u petercu rivala.

Potpuni preokret u korist debitanta doneo je Bogdan Mladenović preciznim šutem u 50. minutu, a sve nade gostiju da će Čuka izbeći poraz pred odlazak u Švedsku na revanš Hamarbiju, potopio je drugim golom Đuranović u 79. minutu.

Najbolji igrač u redovima Lazarevčana je odlično odreagovao na prvoj stativi, posle slobodnog udarca i glavom poslao loptu u mrežu, pa su belo-crni doživeli prvi neuspeh u sezoni.

SUPERLIGA - 4. kolo:

Nedelja

Kolubara - Čukarički 3:1 (1:1)

/Đuranović 30, 79, Mladenović 50. - Jovanović 24./

Vojvodina - Voždovac 2:0 (2:0)

/Simić 23, Topić 37./

Novi Pazar - Partizan (21)

Petak

Radnički 1923 - Radnik 0:1 (0:1)

/Milovanović 13./

Crvena zvezda - Napredak 1:0 (0:0)

/Gajić 77./

Subota

Mladost - Spartak 1:2 (0:1)

/Mićević 55. - Tufegdžić 19, 86./

Metalac - Proleter 3:0 (2:0)

/Fićović 11, Šarić 45, Stojić 70./

Ponedeljak

Radnički Niš - TSC (19).
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.