Košarkaši Radničkog poraženi na gostovanju lideru nakon tri produžetka

Izvor: KGsport.info, 03.Dec.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Radničkog poraženi na gostovanju lideru nakon tri produžetka

Jedan od najspektakularnijih mečeva 10. kola Druge lige Srbije za košarkaše odigran je u Lazarevcu, gde je lider na tabeli, ekipa Kolubare LA 2003, posle tri produžetka pobedio kragujevački Radnički – 123:122 (26:19, 19:22, 21:25, 23:23, 34:33). Utakmicu u Sportskom centru Kolubara obeležio je i kapiten Kragujevčana Ivan Nedeljković, koji je ubacio rekordna 53 poena.
Bili su košarkaši Radničkog nadomak još jednog velikog „skalpa“, imali u dva navrata pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << u svojim rukama, ali su na kraju nakon 55 minuta igre položili oružje pred liderom drugoligaškog karavana.
Domaćin je vrlo inspirisano ušao u ovaj meč i u prve dve četvrtine diktirao ritam igre koji gosti iz Kragujevca nisu uspevali da isprate. Išli su Lazarevčani i do „plus 12“, ali je Radnički serijom 9:1 u poslednja dva minuta druge četvrtine uspeo da na duži odmor ode samo sa četiri poena zaostatka – 45:41.
U trećoj četvrtini se igralo maltene koš za koš, da bi sedamnaest sekundi pre kraja ove deonice Ivan Nedeljković trojkom doneo Kragujevčanima prvo vođstvo na utakmici (66:63). Međutim, usledio je dalekometni odgovor od strane kapitena Kolubare Nikole Simića, pa se u poslednji kvartal ušlo sa nerešenim rezultatom – 66:66.
Rezultatske amplitude potrajale su tokom čitave završne deonice. Trinaest sekundi pre kraja Radnički je imao tri poena prednosti (89:86), zatim je Simić pogodio samo jedno od tri slobodna bacanja, ali Kragujevčani nisu dobro zagradili koš, što je iskoristio Aleksandar Vuletić i poenima nakon ofanzivnog skoka spasao svoj tim poraza.
Imali su potom Kragujevčani „plus pet“ polovinom prvog produžetka (96:91), ali se tada raspucao Vukašin Sinđelić, pa je Kolubara očas posla stigla do preokreta (100:96). Košgeterski post Šumadinaca trojkom je prekinuo Đorđe Milosavljević, da bi kapiten Nedeljković košem na sedam sekundi pre kraja odveo Radnički u drugi produžetak.
Ivan Nedeljković nastavio je da zasipa koš Lazarevčana i na startu drugog produžetka, obezbedivši svom timu sedam poena prednosti (109:102). Ipak, još jednom su izabranici Igora Todorovića prosuli stečenu prednost, pa se Kolubara poenima Stevana Sinđelića sa linije penala po drugi put spasila sigurnog poraza.
Identičan scenario ponovio se i u trećem produžetku. Opet je Radnički imao vođstvo od sedam poena (117:110), ali je domaćin još jednom smogao snage da dođe do preokreta i pola koša prednosti (123:122). Imali su Kragujevčani dvanaest sekundi da organizuju napad za pobedu, odgovornost je logično preuzeo najbolji akter susreta Ivan Nedeljković koji se digao na šut za tri poena, međutim lopta ovoga puta nije prošla kroz obruč, tako da je ova maratonska bitka na kraju pripala Lazarevčanima.
Ivan Nedeljković je sa 53 poena postavio svojevrsni rekord lige, a interesantno je napomenuti da je na terenu proveo svih 55 minuta. Imao je sjajan procenat šuta za tri poena (11-18), ali nažalost onaj najvažniji šut za pobedu nije ušao.
Zapaženu rolu u kragujevačkom timu imao je i Nikola Kostić, koji je završio utakmicu sa 25 poena i 7 asistencija. Đorđe Milosavljević je kao po običaju propisno ispunio sve statističke kolone, upisavši 18 poena i 15 skokova, a dvocifren učinak imao je i Lazar Marković sa 12 poena.
Kolubaru je sa 36 poena predvodio kapiten Nikola Simić, Vukašin Sinđelić ubacio je 24, a Edin Vesković 21 poen uz 14 uhvaćenih lopti.
Da je bilo malo više sreće, Radnički bi nakon ovog kola imao učinak 6-4 i nalazio se na deobi pete pozicije. Ovako, Kragujevčani sa skorom 5-5 zauzimaju sedmo mesto na tabeli sa 15 osvojenih bodova.
Kolubara je i dalje prva sa skorom 9-1, ispred Mladosti iz Smederevske Palanke sa skorom 8-2.
Narednu utakmicu kragujevački košarkaši igraju u subotu, 8. decembra od 19 časova u hali „Jezero“ protiv ekipe Rtnja.
Pogledaj vesti o: Kolubara,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.