Džikić dobio otkaz u Budućnosti!

Izvor: B92, 29.Dec.2018, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikić dobio otkaz u Budućnosti!

Srpski košarkaški trener Aleksandar Džikić više nije trener šampiona ABA lige podgoričke Budućnosti.

Džikić je prošle sezone savladao Crvenu zvezdu u finalu ABA lige i ostvario jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba, čime ga je uveo u elitnu Evroligu.

Budućnost je u novu sezonu ušla sa velikim ulaganjima, ali je u Evroligi posle 15 utakmica ostvarila samo tri pobede, dok je u ABA ligi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na skoru od osam trijumfa i četiri poraza.

Džikić je dobio otkaz u subotu, samo dan pred derbi meč regionalnog takmičenja sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

"KK Budućnost Voli se u prethodnom periodu suočio sa svim izazovima koje sa sobom nosi zahtjevno učešće u Evroligi, kao i regionalnoj ABA ligi. Imajući u vidu da je iza nas turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, ciklus promjena koji je započet dovođenjem novih igrača i ozbiljnog pojačanja ekipe je neminovno doveo do odluke o promjeni šefa stručnog štaba", navodi se u saopštenju Podgoričana.

Džikić je u Budućnost došao 2017. godine, gde je prešao iz Partizana. Prethodno je vodio reprezentaciju Makedonije, kao i Krku, Lijetuvos Ritas i Olimpiju iz Ljubljane.

Budućnost će u utakmici protiv Crvene Zvezde, koja se igra u nedelju od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić", voditi pomoćni trener Đorđe Adžić. Crnogorski tim je u potrazi za novim trenerom, ali još uvek nije poznato ko će to biti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džikić dobio otkaz u Budućnosti

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Dec.2018

Srpski košarkaški trener Aleksandar Džikić dobio je otkaz u podgoričkoj Budućnosti, prenosi Sportklub.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.