ŽELEO JE DA SE UBIJE, BIO U ZATVORU, A ONDA JE PRONAŠAO MIR ZAHVALJUJUĆI IBOGI: Surova ispovest zlatnog srpskog košarkaša koji je srušio američki drim tim

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽELEO JE DA SE UBIJE, BIO U ZATVORU, A ONDA JE PRONAŠAO MIR ZAHVALJUJUĆI IBOGI: Surova ispovest zlatnog srpskog košarkaša koji je srušio američki drim tim

Dejan Koturović je proživeo pakao po završetku profesionalne karijere.

Bio je član prve petorke reprezentacije Jugoslavije koja je srušila američki drim tim 2002. godine i zatim pokorila planetu na čuvenom šampionatu u Indijanapolisu. Karijera mu je išla uzlaznom linijom do povrede zbog koje je prerano okačio patike o klin.

A, onda se u jednom trenutku sve srušilo i Dejan Koturović je dodirnuo dno. Po završetku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << košarkaške karijere započeo je privatni biznis koji je propao zahvaljujući lažnim prijateljima i saradnicima.

- Prolazio sam kroz težak period, sve se nataložilo, ljubav, posao, lažni drugovi i kumovi, a situacija je potrajala. U meni se skupljala negativna energija, što me je dovelo do velikog razočaranja. Usledio je period duboke depresije sa suicidnim mislima. Pomišljao sam na samoubistvo, ali sam se na kraju opasuljio. U tome su mi pomogle biljke - govorio je Koturović pre nepune dve godine za Blic.

Centar, koji pored svetskog zlata ima i najsjajnije odličje sa Evropskog prvenstva u Atini 1995. godine, bukvalno je bankrotirao. Izvukao se iz pepela zahvaljujući alternativnoj medicini.

- Iako mi laska kada me nazivaju šamanom, ja to nisam i ne mislim da ću ikada postati. Zahvaljujući staroj afričkoj biljci ibogi pronašao sam mir, očistio sam se fizički i duhovno. Posle silnih uspona i padova koje sam imao, uspeo sam da se stabilizujem zahvaljujući biljkama. Posvetio sam se izučavanju psihologije i blagotvornog dejstva biljaka na organizam, a za pet godina sam stekao određeno znanje i iskustvo. Pokušavam to da prenesem ljudima tako što ih savetujem, jer sam neke stvari već prošao.

Koturović uglavnom pomaže ljudima sa teškim porocima, onima koji su na teškim drogama, antidepresivima ili alkoholu.

Pronašao je duhovni mir pomažući ljudima, iako je prošao pakleno težak period, čak i tromesečni boravak u zatvoru u Makedoniji 2014. godine. Vozio je ukradeni džip, pa je uhapšen na graničnom prelazu između Grčke i Makedonije.

Sve to je iza Dejan Koturovića, nekada sjajnog košarkaša koji se posvetio atipičnom načinu života i potpuno pronašao svoj mir.

- Napravio sam dosta grešaka tokom života, bio sam i u zatvoru, ali vreme ne mogu da vratim. Ne smemo mislima da se vraćamo u prošlost i da patimo zbog napravljenih grešaka, jer nam to neće doneti dobro. Prošlost nam služi samo da bolje živimo u sadašnjosti - objasnio je Koturović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.