Stotka Partizana protiv Cibone!

Izvor: B92, 15.Dec.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stotka" Partizana protiv Cibone!

Košarkaši Partizana su savladali Cibonu sa 102:66 u 11. kolu ABA lige i stigli do druge pozicije na tabeli u takmičenju.

Izabranici trenera Andree Trinkijerija posle jedanaest odigranih mečeva imaju osam pobeda i tri poraza, koliko ima i Koper Primorska, ali su do tog rezultata igrači beogradskog tima stigli uz bolju koš razliku.

Domaći tim je u nešto sporijem ritmu započeo utakmicu, što je protivnik iskoristio i na krilima sjajnog Šejna Gibsona uspeo da stekne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vođstvo na startu duela.

Do kraja prve deonice Partizan je uspeo da uspostavi kontrolu nad utakmicom, polako je krenuo u hvatanje ritma i posle odigranih deset minuta je imao četiri poena prednosti.

Meč je praktično prelomljen u drugoj deonici, serijom od 12:0 Partizan je stigao do velike prednosti koju je protivnik uspeo delimično da smanji trojkom Marka Ramljaka u poslednjim trenucima poluvremena.

U treći kvartal je Partizan ušao sa 11 poena prednosti, a iz njega je izašao sa viškom od čak 26 poena.

Poslednja četvrtina je protekla u "odrađivanju posla", ali se srpski tim nije opuštao, razlika je u nekoliko navrata išla i do 30 poena, a na kraju je ekipa uspela da ubaci više od stotinu poena protivniku.

Trener Andrea Trinkijeri je koristio 11 igrača, Novica Veličković nije ulazio u igru, a niko od onih koji su se našli na terenu na parketu nije proveo više od 24 minuta.

Svako od igrača je dao svoj doprinos, čak sedmorica su imala dvocifren košgeterski učinak, na čelu sa Markusom Pejdžom.

Američki bek sa srpskim pasošem je ubacio pet trojki, od kojih su pojedine bile ključne u momentima kada se pravila razlika i meč je završio sa 15 poena.

Tome je dodao i šest asistencija, koliko je imao i Rade Zagorac, koji nije previše gledao ka obruču i utakmicu je okončao sa svega tri poena.

Umesto njega, poenterski doprinos su dali Rašon Tomas sa 14, te Nikola Janković, Redži Reding i Stefan Birčević sa po 12 poena.

Vredi istaći i da je Ognjen Jaramaz svojih 13 poena upisao u drugom poluvremenu, pošto je prvo proveo na klupi za rezervne igrače.

Solidnu partiju je pružio i Kori Volden sa 11 poena, dok su odličan posao uradili Vilijam Mozli sa četiri poena i dve blokade, kao i mladi centar Dušan Miletić koji je za deset odigranih minuta postigao pet poena i uhvatio četiri lopte.

Na drugoj strani je jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio Šejn Gibson sa 18 poena, dok su Roko Prkačin i Marko Ramljak ostali na devet, odnosno osam postignutih poena.

Tok meča ste mogli da pratite na našem sajtu:
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.