Izvor: HotSport.rs, 20.Apr.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UCENE IPAK USPELE: Preokret u košarkaškoj Evropi, ‘četvorka’ se okrenula FIBA!

Na potezu će vrlo brzo biti i Srbija…

Košarkaški savezi Grčke, Rusije, Litvanije i Slovenije poslali su pismo podrške FIBA i izjasnili se da će poštovati pravila.  
FIBA je ranije suspendovala sa prvenstva Evrope 2017. godine čak 14 saveza, među kojima je i KS Srbije, sa opcijom da je “skinu” ukoliko zabrane svojim klubovima >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << učešće u Evrokupu.
ODRŽAN SASTANAK SA ĐILASOM: Peković obradovao Grobare!
Najveću podršku krovnoj košarkaškoj organizaciji dao je KS Grčke koji je saopštio da čak ne podržava klubove koji imaju A licence sa Evroligom, Olimpijakos i Panatinaikos, pored Evrokupa.
Uz Grke na konkretne korake spremili su se i Litvanci, pošto žele da suspenduju Lijetuvos Ritas jer je potpisao trogodišnji ugovor sa Evrokupom.
OBRADOVIĆ: Biće to lep turnir bez Srbije, Španije, Grčke…
Prvi čovek slovenačkog Saveza Matej Erjavec podsetio je da dao podršku još u martu i da nema ništa sa tim što je ABA liga potpisala trogodišnji ugovor sa kompanijom ECA.
Slično razmišlja i predsednik KS Rusije Andrej Kirilenko, poručivši da je reprezentacija prioritet.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Grci, Rusi, Litvanci i Slovenci uz FIBA

Izvor: Press, 21.Apr.2016, 10:40

Košarkaški savezi Grčke, Rusije, Litvanije i Slovenije poslali su pismo podrške FIBA i izjasnili se da će poštovati pravila. . foto: tanjug.rs. Košarkaški savezi Grčke, Rusije, Litvanije i Slovenije poslali su pismo...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.