U Beloj Palanci reprezentacija Srbije u košarci u kolicima ispisala istoriju

Izvor: JužneVesti.com, 25.Feb.2020, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beloj Palanci reprezentacija Srbije u košarci u kolicima ispisala istoriju

Prvi put je reprezentacija Srbije u košarci u kolicima odigrala utakmicu na tlu Srbije, a za to je odabrana belopalanačka hala "Banjica". Srbi su pobedili Bugare, a meč je bio specifičan i po tome što je publika potpuno ispunila halu, bilo je i bugarskih navijača i zvaničnika obe zemlje, a predsednik niškog kluba Nais Marko Aleksandrović tvrdi da je ovo bio najposećeniji sportski događaj osoba sa invaliditetom u Srbiji ikada.

Meč se odigrao upravo na inicijativu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << relativno skoro osnovanog niškog kluba, koji u poslednje vreme organizuje mečeve širom juga Srbije kako bi animirao ljude da se bave ovim sportom. Srbija slavila sa 50:31; foto: M. A.

Organizacija ranije nije bila velika. Išli smo u okolne zemlje, pripremali smo se u Srbiji, ali smo u okolnim zemljama igrali mečeve. Mi smo hteli prvo klupska utakmica da se igra u Beloj Palanci, ali smo onda razgovarali sa predsednikom Saveza i došli na ideju da igraju reprezentacije - priča Aleksandrović.

Svih 600 mesta za sedenje u hali "Banjica" bila su ispunjena, priča Aleksandrović, a bilo je i stotinak onih koji su stajali. I igrači Naisa dobili šansu da debituju za reprezentaciju; foto: M. A.

Moja saznanja su da nikada brojnija poseta neke utakmice košarke u kolicima na prostorima bivše Jugoslavije, a garantujem da je to najposećeniji događaj u sportu osoba sa invaliditetom u Srbiji ikada. Bilo je više na Kupu Koraća, kada se u pauzama igrala košarka u kolicima, ali ona nije bila razlog zbog koga su ljudi došli - priča Aleksandrović.

Nais je dao i pet igrača u reprezentaciju, pa su tu bili već prekaljeni Boban Stanković i Filip Jovanović, koji su u Niš stigli iz drugih klubova, ali i oni koji su ponikli u Naisu: Aleksandar Dinić, Bratislav Kostić i Slaven Nonković. Srbija je slavila sa 50:31.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.