Svetislav Kari Pešić novi selektor košarkaške reprezentacije

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2021, 12:16

Svetislav Kari Pešić novi selektor košarkaške reprezentacije

Ono o čemu se spekulisalo mesecima, sada je i zvanično potvrđeno - Piroćanac Svetislav Kari Pešić novi je selektor Košarkaške reprezentacije Srbije. Trofejni trener se tako vraća na mesto selektora nacionalnog tima posle 19 godina.

Najavio je predsednik KSS-a Predrag Danilović da je rođeni Piroćanac glavni kandidat i trener sa kojim će se prvo pregovarati, a sada iz Saveza potvđuju na svom sajtu da su pregovori uspešno završeni.

Naš trofejni trener >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Svetislav Pešić novi je selektor muške reprezentacije Srbije! Pešić će predvoditi naš nacionalni tim već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, kada će Srbija 25. novembra 2021. dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji - saopštavaju iz KSS-a.

Pešić je već bio selektor nacionalnog tima, kao selektor Jugoslavije je 2001. godine u Istanbulu ubedljivo osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo našoj reprezentaciji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Pre toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion sveta.

Osim trofeja sa reprezentacijom Jugoslavije, prvak Evrope bio je i 1993. godine sa Nemačkom, a na klupskom planu je osvojio Evroligu sa Barselonom 2003. godine i Evrokup sa Đironom 4 godine kasnije.

Poslednji angažman mu je bio od 2018. do 2020. kada je vodio Barselonu.

Svetislav Pešić selektor Srbije!https://t.co/d1bLaFucJZ#kss #reprezentacija pic.twitter.com/g8v2uvNVSY

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Svetislav Pešić novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2021

Trofejni trener Svetislav Pešić od danas je novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.