Srpski sportisti i treneri donirali testove za koronavirus

Izvor: RTS, 31.Mar.2020, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski sportisti i treneri donirali testove za koronavirus

Najbolji srpski sportisti i treneri, predvođeni selektorkom ženske košarkaške reprezentacije Marinom Maljković, donirali su sredstva za 3.500 testova na koronavirus.
Maljkovićeva je okupila šampione kao što su atletičarka Ivana Španović, taekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, zatim strelci Zorana Arunović i Ivana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Maksimović, košarkašica Maja Škorić, džudista Aleksandar Kukolj, karatistkinja Jovana Preković, rukometaš Petar Nenadić, košarkaši Danilo Anđušić, Miloš Pađen, teniser Vladimir Šašić.
Akciji su se pridružili i treneri Goran Obradović, Dragan Jović i Roksanda Atanasov.
"Pitali smo nadležne sta je trenutno najpotrebnije da bi što pre pobedili protivnika i na ovom terenu, a to su trenutno testovi. Uz disciplinu svih nas verujem da ćemo sve ovo prebroditi", istakla je Milica Mandić.
Iz Mađarske se javio rukometaš Petar Nenadić.
"Nisam u Srbiji, ali želim svim srcem da pomognem svom narodu".
Košarkašica Maja Škorić rekla je da "ovu bitku svi zajedno moramo da dobijemo i da samo treba slušati nadležne".
"Moramo da budemo jaki i uporni! Nadam se da smo ovim testovima bar donekle pomogli da Srbija što bolje preskoči korona virus", rekla je Ivana Španović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.