Srbija u novom ruhu: Bogdan i Sonja sijali u Topčideru

Izvor: Mondo, 06.Jun.2019, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u novom ruhu: Bogdan i Sonja sijali u Topčideru

Ovo su novi dresovi košarkašica i košarkaša Srbije. Opet u plavom...

Tri nedelje uoči EP košarkašica, koje organizujemo zajedno sa Letonijom, Košarkaški savez Srbije upriličio je promociju novih dresova nacionalnog tima.

Zvanice, među kojima je bila kompletna ženska reprezentacija i neki od naših najistaknutijih košarkaša, pozdravio je predsednik KSS Predrag Danilović.

"Predolimpijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2019. puna je izazova, ali i očekivanja. Organizacija EP je veoma teška, jer kad predstavljate Srbiju imate dvostruku obavezu - da budete dobri domaćini i da ostvarite rezultat. Siguran sam da mi možemo i jedno i drugo".

Danilović se zahvalio Vladi Republike Srbije, ministarstvu omladine i sporta i svima koji su zajedno sa KSS stvorili uslove za kvalitetne pripreme svih nacionalnih selekcija.

"Naš cilj je da na OI u Tokiju učestvujemo sa tri ekipe. Zato je ova godina izuzetno važna", aludirao je na seniore, seniorke i basketaše 3x3.

Košarkašima krajem leta predstoji Mundobasket u Kini.

"Biće to najjači šampionat sveta svih vremena. Ukoliko nas posluže zdravlje i sreća, u Kinu ćemo otputovati u najjačem sastavu. To govori da srpski dres nije izgubio vrednost, kao što se moglo čuti poslednjih godina. I dalje je čast i izazov igrati u njemu i predstavljati svoju zemlju".

S obzirom na to da je događaj u restoranu "Topčiderac" bio posvećen novim dresovima reprezentacije, predsednik KSS podsetio se dana kada je on prvi put igrao za svoju zemlju i obukao dres sa državnim grbom.

"Onaj ko nije nosio taj dres, bilo da se ta zemlja zvala SFRJ, SRJ, SCG ili Srbija, može možda da pretpostavi kakav je to osećaj. Moja malenkost to sigurno zna. Nadam se da će momenat kada obuku taj dres, mladim košarkašima i košarkašicama takođe ostati u sećanju za vjek i vjekov", rekao je Danilović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.