Spektakl u najavi: Drim tim, Orlovi i Kenguri na Etihadu

Izvor: B92, 23.Mar.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl u najavi: "Drim tim", "Orlovi" i "Kenguri" na Etihadu

Pre nekoliko dana Košarkaški savez Australije saopštio je da će 2019. godine njihova selekcija igrati pripremne utakmice sa SAD pred Svetsko prvenstvo u Kini.

Utakmice "Drim tima" i "Kengura" igraće se 22. i 24. avgusta na fudbalskom stadionu Etihad u Melburnu koji prima preko 50.000 ljudi.

Sprema se veliki spektakl pred Mundobasket >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji kreće 31. avgusta naredne godine, a prema rečima generalnog direktora KS Australije Entonija Mura moguće je da pored SAD učestvuju i druge selekcije.

Jedna od najatraktvnijih za njih je Srbija, za koji Mur kaže da nisu zaboravili poraz u polufinalu Olimpijskih igara u Riju.

"Naš trener Andrej Lemanis želi da odigra pet ili šest pripremnih utakmica za Mundobasket. Dve smo već 'rezervisali' sa Amerikom. Njegova želja, kao i moja i od Jana Stirlinga, je Srbija protiv koje smo igrali utakmicu u Rio de Žaneiru. Oni su nas apsolutno pregazili u polufinalu i nismo im to zaboravili", rekao je Mur.

Takođe, pored Srbije, "kandidati" za pripremne utakmice u Australiji su još Litvanija, Francuska, Španija i Argentina.

Na zvaničnom sajtu NBL (Nacionalna košarkaška liga) navodi se da bi igrači poput Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića i Miloša Teodosića doneli "veliku zabavu" navijačima u Australiji i da bi utakmice dve selekcije bila izuzetno zanimljiva.

"Želili bismo da igramo protiv tih ekipa u avgustu 2019. godine, pre nego što odemo u Kinu", zaključio je Mur.

Za sada je samo sigurno da će Australija i Amerika odigrati mečeve 22. i 24. avgusta, međutim ukoliko dođe do poziva i naš Savez prihvati, kao i Savezi Španije, Litvanije, Francuske i Argentine, možda bismo mogli da gledamo veliki pripremni turnir pred Mundobasket.

Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spektakl u najavi: "Drim tim", "Orlovi" i "Kenguri" na Etihadu

Izvor: Press, 23.Mar.2018

Pre nekoliko dana Košarkaški savez Australije saopštio je da će 2019. godine njihova selekcija igrati pripremne utakmice sa SAD pred Svetsko prvenstvo u Kini. . Foto:Gettyimages. Utakmice "Drim tima" i "Kengura" igraće...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.