Rekonstruisano Rovče otvorilo kapije za sportiste

Izvor: JužneVesti.com, 05.Okt.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisano Rovče otvorilo kapije za sportiste

Utakmicom mlađih selekcija Ženskog rukometnog kluba Nais svečano su otvoreni rekonstruisani tereni u Rovčetu u Tvrđavi, koji su izgrađeni sredinom prošlog veka, a bili su dom niškog rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike i simbol "Majskog turnira". Najavljeno i postavljanje refletkora, video-nadzora, atletske staza za trčanje i alarmnog sistema.

Ministar turizma Rasim Ljajić >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Branislav Kačar, većnik za sport, u obilasku Rovčeta; foto: JV / Vanja Keser

Tereni u blizini glavne autobuske stanice i pijace, na kojima su se igrale prvoligaške utakmice, a koji su devedesetih zapušteni, dobili su potpuno nov izgled. Priliku da prvi isprobaju terene prekrivene tartan-stazom imale su mlade rukometašice Naise.

Mlade rukometašice među prvima isprobale terene; foto: JV / Ljubica Jocić

Novu sportsku ponudu obišli su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, većnik za sport Branislav Kačar i drugi predstavnici Grada.

Posle toliko decenija, prostori koji je bio zapušten i pretvoreni u deponiju, sada su ponos našeg grada. Zahvaljujući podršci države, projekat vredan 60 miliona dinara, sa ponosom možemo da kažemo, služi svrsi, mladima, sportistima, građanima, a koristiće se sigurno i za kulturne sadržaje - rekao je Bulatović.

Velika podrška sa novih tribina; foto: JV / Vanja Keser

Prvom fazom radova završena je rekonstrukcija terena, a uskoro bi trebalo da usledi i druga faza, vredna 20 miliona, kaže Bulatović. Kao što je i ranije najavljeno, u drugoj fazi rekonstrukcije Rovčeta predviđeno je postavljanje refletkora, video-nadzora, atletske staza za trčanje i alarmnog sistema.

Kroz drugu fazu, pored fizičkog obezbeđenja, biće i kamera, posebne rasveta i signalne opreme koja će obaveštavati na vreme u slučaju bilo kakvih problema - dodao je Bulatović.

foto: JV / Ljubica Jocić

Sanacija i čišćenje bedema Tvrđave bi trebalo da budu deo posebnog projekta koji finansiraju Vlada Srbije i Grad Niš, a Bulatović kaže da je priprema toga u toku.

Podsetimo, Rovče je nekada bilo centar rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike, dom Železničara, Ergonoma, simbol za "Majski turnir" i sportski Niš, ali je krajem prošlog i početkom ovog veka bilo prepušteno samo sebi, propadalo i bilo zapušteno.

Prva faza rekonstrukcije ovih terena najavljena je 2016. godine.

Ženski rukometni klub Naisa na novom-starom terenu; foto: JV / Ljubica Jocić
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.