Priča ove generacije se završava na pravi način

Izvor: B92, 27.Jun.2021, 10:04

"Priča ove generacije se završava na pravi način"

Košarkašice Srbije u nedelju uveče od 21 sat protiv Francuske igraće u finalu EP u Valensiji i boriće se za drugo zlato u istoriji za srpsku žensku košarku.

Srbija je u subotu uveče posle velike borbe i drame pobedila Belgiju sa 74:73 u polufinalu Evrobasketa

Večerašnje finale biće repriza finalnog meča Evropskog prvenstva iz 2015. godine, kada su izabranice Marine Maljković trijumfovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Francuske (76:68) i postale šampionke Evrope.

Tada je osvojena prva zlatna medelja u istoriji ženske košarke, a u odnosu na prethodni Eurobasket iz 2019. godine, kada su se košarkašice u Beogradu okitile bronzom, Srbija će ova ovaj put uzeti sjajnije odličje.

"Ovo sa Belgijom je bila utakmica koju smo samo mi mogle da izgubimo, ne one da nas pobede. To sam rekla timu u poluvremenu. U nastavku je to stvarno bilo ''kidanje'' do poslednjih atoma. U finalu smo! Kao da još toga nismo svesne, zbog ovog kraja. Malo nas je taj poslednji šut presekao. Emocije nam se još nisu slegle. Definitivno, za ovu našu generaciju, priča se završava na prvi način. Sada igramo utakmicu u kojoj nemamo šta da izgubimo. Imamo zagarantovanu medalju", rekla je Sonja Vasić za sajt KS S.

Aleksandra Crvendakić, koja je susret sa Belgijanka završila sa 15 poena, nada se dobrom ishodu i u finalu.

"Razmišljala sam samo o tome kako da pomognem da bismo otišli u finale. Ceo tim je uradio pravi posao. Mnogo smo trenirale, mnogo smo uložile truda i rada. Zaslužile smo da uđemo u ovo finale i da se borimo za zlato. Francuska nam je svima dobro poznata. To su sve igračice evropskog, visokog nivoa, ali, niko nije nepobediv. I ako mi budemo igrale našu igru, cenim da će biti dobro", rekla je ona.

Tina Krajišnik kaže da su velika borba i energija dovele Srbiju do finalne utakmice šampionata Evrope.

"Ne mogu da objasnim koliko sam ponosna što sam ovde, koliko sam ponosna na sve devojke, na stručni štab. Ovo je bukvalno bio trenutak za koji se živi. Samo mi znamo koliko smo uložili. Ta energija koju imamo međusobno, dovela nas je dovde. Jesmo grešile na kraju, dovele smo i sebe i druge do ludila. Na kraju je pobedilo to što smo imali su sebi", rekla je ona.

"Sve je moguće u finalu i treba da verujemo. Finale se igra sa nabojem svih emocija, svom energijom koja je ostala, sa najvećom željom. Verujem da možemo mnogo bolje i da ne dovedemo neku utakmicu u dramu, da konačno odigramo utakmicu kojom ćemo biti potpuno zadovoljne", zaključila je Krajišnik.

Pre finala od 18 sati Belgija i Belorusija igraće za treće mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.