Izvor: RTS, 19.Jun.2021, 11:42

Odličan start 3h3 reprezentacija Srbije na turniru u Beogradu

Ženska i muške reprezentacije u 3h3 košarci ostvarile su ubedljive pobede tokom prvog dana međunarodnog turnira na Kalemegdanskoj tvrđavi. Srbiju na turniru predstavlja jedna ženska i dve muške selekcije.
U konkurenciji dama, reprezentacija Srbije je u svom prvom meču bedljivo nadigrala favorizivanu reprezentaciju Mađarske sa 21:8.

U drugom meču nisu prikazale nivo igre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao u prethodnom meču, pa je reprezentacija Nemačke slavila rezultatom 16:13.
Našu reprezentaciju koju čine Lana Dušanić, Dragana Gobeljić, Milica Ivanović, Snežana Čolić, Katarina Zec i Tamara Rajić tokom dana očekuju mečevi protiv istih protivnica, i to sa Nemačkom od 17.00 sati, dok će se sa Mađarskom sastati od 19:35.
U muškoj konkurenciji Srbija učestvuje sa dva tima (Srbija 1 i Srbija 2) kako bi stručni štab muške reprezentacije mogao da vidi svu osmoricu igrača na koje se računa za nastup na predstojećim Olimpijskim igrama.
Obe muške reprezentacije su slavile u prvim mečevima i obezbedile prvo mesto u svojim grupama i plasman u polufinala.
Reprezentacija Srbije 1 koju čine Dušan Domović-Bulut, Marko Savić, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, slavila je prvo protiv reprezentacije Mađarske sa 18:13, a potom bila bolja i od reprezentacije Ukrajine rezultatom 21:19.
Ekipa Srbija 2 u sastavu Stefan Stojačić, Dejan Majstorović, Maksim Kovačević i Stefan Kojić je u svojoj grupi bila bolja od reprezentacije Holandije i slavila rezultatom 21:17, a potom i od reprezentacije Crne Gore koju je savladala sa 21:15.
Na ovaj način obe ekipe su obezbedile prvo mesto u svojim grupama i sada će čekati protivnike u polufinalima.
Reprezentacija Srbije 1 od 19.10 časova čeka boljeg iz meča Holandija-Ukrajina , dok će protivnik Srbije 2 od 19.55 sati biti pobednik meča Mađarska-Crna Gora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.