Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2021, 15:08

Nastavlja se čuvena Mozzartova akcija - Grocka dobija košarkaški teren posvećen Ivanu Pauniću

Osvajač srebra na EP 2009. prve korake je napravio baš na ovom igralištu koje dobija novo ruho

Od betona do srebrnog postolja… Put Ivana Paunića ka ostvarenju košarkaških snova krenuo je sa jednog malog igrališta u Grockoj, na kome se već godinama ne igra basket jer je potpuno oronulo.

Zlatni dečak naše košarke tu je pravio prve korake, nameštao ruku za nastupe u lokalnom klubu za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji je jednom postigao čak 63 poena… Tu je sanjao poziv selektora, medalje u nacionalnom timu, a u subotu, 31. jula od 18 časova, otvoriće teren koji Mozzart obnavlja u njegovu čast, u sklopu akcije "100 terena za jednu igru"!

Paun je baš sa ovog mesta krenuo u uzbudljivu košarkašku avanturu tokom koje je branio boje čak 17 klubova. U sećanju navijača je ostao urezan kao jedan od najborbenijih članova Dudine podmlađene čete, koja je sa prosekom od 22 godine osvojila srebro na Evropskom prvenstvu 2009. i donela prvo odličje za srpsku košarku posle sedam godina.

"Mozzart otvara terene u čast osvajača medalja i sportista koji su dali veliki doprinos razvoju košarke, a ponosan sam što će jedan od najlepših biti izgrađen baš u mestu gde sam odrastao. Ja sam započeo svoj košarkaški put na ovoj betonskoj podlozi, ali mlađe generacije će sada dobiti novi i lepši teren. Ova akcija je izuzetno značajna za našu decu i omladinu i zahvalan sam kompaniji Mozzart na tome što obnavlja teren na kome sam pravio prve korake", poručio je Ivan Paunić uoči svečanog otvaranja.

Presecanju vrpce prethodiće revijalna utakmica između KK Vuk i KK Gro basket Grocka, a biće organizovano i takmičenje u šutiranju trojki (prijave su na samom terenu). Najuspešniji šuteri osvojiće vredne novčane nagrade, a za svaku pogođenu trojku na novim koševima, Mozzart će donirati novčana sredstva u humanitarne svrhe, za lečenje malog Boška Gugleta.

"Ovo je 87. teren koji otvaramo u okviru naše čuvene akcije, koja za cilj ima da mlade vrati pravim sportskim vrednostima, da se druže i bave sportom, profesionalno ili rekreativno. Upravo na ovakvim terenima su širom Srbije i Republike Srpske stasavala velika košarkaška imena, a obnovom se pruža prilika nekim novim klincima da krenu stopama šampiona. Pozivamo sve Gročane da u subotu dođu na druženje sa Paunićem", naglasio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.