Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na šta ovo liči, košarku uklanjaju sa Olimpijskih igara?

Da li je moguće da će se ovako nešto desiti?

Veoma popularni i pouzdani "Sportando" je danas preneo reči Rolandasa Skaisgirisa, litvanskog čelnika u Košarkaškom savezu te zemlje koji se bavi najviše basketom 3x3.

Reči nisu za naše uši.

Prema njegovim rečima, postoje spekulacije da će od 2028. godine košarka biti uklonjena sa Olimpijskih igara i da će njena prava zamena biti basket 3 na 3.

Kao prvi korak jeste uvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pomenutog sporta koji se igra upravo košarkaškom loptom, 3x3 se igra od Tokija.



"Verovatno iz mnogo razloga, košarka će nestati sa Olimpijskih igara, a u poslednje vreme je bilo dosta velikih investicija u popularizaciju 3x3"
, rekao je Skaisgiris.

Uz dužno poštovanje prema basketašima koji igraju 3x3, košarka im je majka...
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.